In deze aflevering van Recente rechtspraak Strafrecht worden de belangrijkste ontwikkelingen in het strafrecht van het kwartaal november 2022 - februari 2023 besproken.

Mr. W.J. Ausma behandelt wederom een scala van voor de praktijk bruikbare onderwerpen uit de hoge en lagere rechtspraak. Hij gaat nader in op schadevergoedingsmaatregelen, wraking, de ontwikkelingen op het gebied van procesafspraken, het ontkomen aan een onvoorwaardelijke gevangenisstraf in een omvangrijke fraudezaak, een succesvol beroep op noodweerexces, hoe een tbs met dwang kan worden voorkomen, en het aloude adagium “Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel”, maar dan vanuit twee verschillende perspectieven. Het zijn niet alleen verdachten, maar soms ook agenten die aantoonbaar liegen.

Na het volgen van deze cursus:

  • bent u op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in de jurisprudentie met betrekking tot het strafrecht
  • kunt u deze ontwikkelingen toepassen in uw dagelijkse praktijk

Vraag de gratis cursus aan

Over de docent

mr. W.J. Ausma

Mr. W.J. Ausma is sinds 1995 advocaat en geldt als een van de toonaangevende advocaten in Utrecht. Hij heeft al veel cliënten bijgestaan in spraakmakende zaken waaronder de Hofstadzaak (Jason W.) en samen met Onno de Jong het Passageproces (Fred R.), het grootste liquidatieproces in de Nederlandse strafrechtgeschiedenis.

Mr. W.J. Ausma is auteur van diverse juridische uitgaven, redacteur van het Tijdschrift Praktijkwijzer Strafrecht, doceert bij diverse opleidingsinstituten, geeft geregeld gastcolleges en lezingen en is blogger bij het blad Mr.

Liever een andere cursus uitproberen?

Dat kan! Om uw kennis te laten maken met ons cursusaanbod kunt u gratis en geheel vrijblijvend alle onderstaande cursussen ter waarde van 2 PO-punten volgen*. Voor één cursus naar keuze krijgt u de punten toegekend:

Vraag nu een gratis proefcursus aan

Waarom nascholen bij PO-Online?

U maakt graag gebruik van kwalitatief hoogstaande nascholing, maar heeft geen tijd om daarvoor dagen weg te zijn. Met ons nascholingspakket heeft u toegang tot ruim 130 online cursussen, ontwikkeld in samenwerking met de beste docenten uit uw vakgebied. Tevens krijgt u toegang tot de pakketten van accountants, fiscalisten en notarissen, in totaal ruim 300 cursussen.

  • Efficiënt nascholen wanneer het u uitkomt
  • Onbeperkt toegang tot een uitgebreid cursusaanbod
  • Vakinhoudelijk en actueel
  • Vooraanstaande docenten
  • Altijd en overal toegang tot relevante vakkennis

 

Abonneren

Wilt u meer ontdekken over PO-Online?

Dan kunt u hier meer informatie vinden over ons uitgebreide cursusaanbod, proefcursussen en abonnementen. U kunt ook contact met ons opnemen via de volgende kanalen:

Tel: 030 – 26 44 100
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.po-online.nl

* De gratis proefcursussen wisselen regelmatig. Kijk voor het actuele aanbod op onze website