07 november 2023

De  Environmental, Social en Governance principles (ESG) zijn inmiddels een bekend begrip. De “S” is belangrijk voor de HR aspecten van jouw kantoor. Waarom? Als je al niet de intrinsieke motivatie hebt om de sociale kant van jouw kantoor te managen, doe er dan wat mee omdat  het aantal en de omvang van claims op dit gebied toeneemt. Die worden ingediend door medewerkers/stagiaires en support staff, maar ook door de ene partner tegen de andere partner.

30 oktober 2023

Edwin van Wechem bespreekt de jurisprudentie van het afgelopen jaar o.a. klachtplicht, uitleg van overeenkomsten, bijzondere zorgplichten, algemene voorwaarden, afbreken van onderhandelingen. Ook aandacht voor het internationale privaat- en contractenrecht. Schrijf u nu nog in!

Inschrijven kan hier

 

02 augustus 2023

Heb je als managing partner een professional nodig om jou helpen met het management en de financiën van jouw kantoor? Ik zou zeggen, als je van enige omvang bent: ja! Of de functie nu kantoordirecteur, COO, CFO of CEO wordt genoemd, bekwame professionals zijn de sleutel tot de stabiliteit van je kantoor.

20 oktober 2023

Een groot, ingewikkeld, of internationaal faillissement behoeft vaak een aparte curatorenpolis.

Wij kunnen snel de best verkrijgbare dekking bieden tegen beroepsaansprakelijkheid tot een limiet van wel 300 miljoen euro.

18 april 2023

Wijn & Stael is een ambitieus en maatschappelijk betrokken kantoor gevestigd in de binnenstad van Utrecht en bestaat dit jaar 75 jaar. Binnen de M&A-sector hebben zij een bijzondere focus op de verkoopkant van M&A-transacties. Daarbij werken zij vooral met DGA’s en familiebedrijven en begeleiden zij cliënten op betrokken wijze door het M&A- traject.

10 oktober 2023

Heb jij dit jaar nog niet voldaan aan je Wwft-opleidingsverplichting? Wacht niet langer, volg snel de interactieve E-learning Wwft van Lindenhaeghe Legal!

18 april 2023

Talentenjacht

Voor ons als klein kantoor is het aantrekken van de juiste collega’s enorm belangrijk. Niet alleen vanwege de uitvoering van de werkzaamheden in de praktijk maar ook voor het sociale aspect: de gezelligheid op kantoor. In onze praktijk is persoonlijke aandacht voor de cliënten belangrijk naast diepgaande kennis van het rechtsgebied.

08 september 2023

Vergroot je juridische vaardigheden met onze cursussen!

Ben je een toegewijde advocaat die altijd op zoek is naar manieren om je juridische kennis uit te breiden? Zoek niet verder! Onze instituten bieden een gevarieerd aanbod van juridische cursussen aan die zich richten op verschillende rechtsgebieden.

18 april 2023

Kansen voor de advocaat als trusted advisor

Recent heb ik een rondje gemaakt langs general counsel met als doel te horen wat de belangrijkste strategische thema’s zijn. Uiteraard verschillen deze thema’s per bedrijf en per sector, maar er is zeker een rode draad te herkennen. Zo wordt vaak de toenemende werkdruk bij de juridische afdeling genoemd in relatie tot kostenbeheersing en het niet mogen uitbreiden van de afdeling. Het is dan een strategische uitdaging, mede met het oog op een verantwoord risk management, om te bepalen wat wel en niet wordt gedaan of dat bepaalde juridische werkzaamheden, bijvoorbeeld met behulp van technologie, kunnen worden belegd bij de business.

09 juni 2023

Er was een tijd (zeg: 30 jaar geleden) dat je als advocaat-stagiaire 2 arbeidsvoorwaarden had: salaris/vakantiegeld, en vakantiedagen. Als je solliciteerde was je één van de 900 kandidaten, en als je geluk had: één van de 600 kandidaten. Als je dan al niet cum laude afgestudeerd was (zoals ik), lag je brief al snel op het stapeltje “afwijzingen”.

18 april 2023

War for legal talent?

The war for legal talent is back
De media staan er bol van: Er is een war for legal talent gaande. Interessant, want toen ik in 2007 voor Legal People ging werken, was er ook al een war for talent gaande. De titel van een artikel in de Harvard Business Review van april 2007 luidde letterlijk: ‘The war for talent is back’.

07 juni 2023

In een wereld die steeds meer digitaliseert, zijn elektronische berichten en documenten essentieel geworden. Bij conflicten en inbreuken kan digitaal bewijsbeslag een noodzakelijk middel zijn om claims te stellen, te betwisten of te bewijzen. DigiJuris staat klaar om u daarbij te helpen.

18 april 2023

Focus: ontwikkeling vastgoed

Het Amsterdamse vastgoed- kantoor Hielkema & co heeft een heldere positionering in de Nederlandse vastgoedmarkt. Oprichter Huib Hielkema is duidelijk: ‘Het is de combinatie van juridische kwaliteit en track-record, gedegen marktkennis en focus die ervoor zorgen dat klanten bij ons komen met hun juridische vastgoedvragen.’ Veel van de advocaten bij ons hebben beide kanten van de tafel gezien. Dat is een groot voordeel in een markt waar mond-tot-mond reclame belangrijk is.

31 mei 2023

Veel notariskantoren realiseren zich te weinig dat ze een zeer interessante partij zijn voor “black-hat-hackers”, de mensen die trachten in te breken in de systemen van bedrijven om persoonlijke gegevens van dat bedrijf te kunnen inzien en over te nemen. Het kan echter het einde van uw ambt als notaris betekenen!

18 april 2023

Governance, Risk en Compliance bij Pels Rijcken

Meteen na de fraudezaak in 2020 is Pels Rijcken gestart met een geheel nieuwe organisatiestructuur op het gebied van governance, risk en compliance (GRC), met de ambitie om ook op dit front ‘best in class’ in de advocatuur te worden. In de vorige jaargids is daar al het nodig over verteld. Zo hebben we ervoor gekozen om te werken met het Three Lines model. Het model biedt structuur op het gebied van taken en verantwoordelijkheden en ondersteunt de inrichting van de belangrijke risicomanagementprocessen.

12 mei 2023

Voor advocaten en notarissen zijn de belangrijkste “assets”, naast de cliënten en de centen, de talenten. Hoe verder van de Randstad, hoe moeilijker het is om goede mensen te krijgen en te behouden. Afgezien van de vraag of de mensen zich bij jouw kantoor professioneel kunnen ontwikkelen, hebben werknemers ook nog eisen ten aanzien van diversiteit en inclusie, equal pay, wellbeing en social safety. Daarnaast hebben jonge mensen een mening over het soort cliënten dat je bijstaat, en die mening ventileren ze dan ook met passie.

18 april 2023

Goed omgaan met verandering is essentieel voor succes

Onze organisatie bevindt zich in een transitiefase. Sinds onze fusie in 2019 richten wij ons als full-service kantoor op specialisatie en groei. Dat doen we zonder ons DNA van persoonlijke aandacht en menselijke maat te verliezen, want dat heeft ons groot en succesvol gemaakt.

09 mei 2023

In deze aflevering van Recente rechtspraak Strafrecht worden de belangrijkste ontwikkelingen in het strafrecht van het kwartaal november 2022 - februari 2023 besproken.

18 april 2023

Onze wereld verandert, dat vraagt om wendbare ‘nieuwe advocaten’

David Vrijbergen (38) en Pascal Hulsegge (43) vormen het dagelijks bestuur van JPR Advocaten. Zij delen hun visie over veranderingen in de markt.

18 april 2023

In maart was ik op een congres waar ik tijdens een presentatie over cybersecurity, de kreet “Assume breach” hoorde. Ga er bij alles wat afwijkt van de norm vanuit dat het een hack is. Een gezond en ontnuchterend advies. Maar wat nou als je niet zo wantrouwend bent? Wat nou als het daarom toch wel eens misgaat, wat moet je dan doen? Want iedereen bouwt op veel gegeven advies de hoogste dijken, maar vergeet vervolgens te praten over wat er moet gebeuren als het water er toch overheen klotst: het evacuatieplan.