mr. Yvette Borrius

Contactgegevens

Naam mr. Yvette Borrius
E-mailadres yvette.borrius@florent.nl
Mobiel 0643366322

Locatie

Florent

Telefoonnummer 020 - 303 59 00
Faxnummer 020 - 303 59 99
Bezoekadres Gustav Mahlerlaan 1236
1081LA, Amsterdam

Introductie

Yvette is sinds 1993 advocaat en voert een advies- en procespraktijk gericht op aansprakelijkheid, corporate governance en corporate litigation. Daarnaast is zij regelmatig betrokken in internationale handelsgeschillen, al dan niet via arbitrage. Vanuit haar jarenlange ervaring fungeert Yvette, tactisch en strategisch, als trusted boardroom advisor.

Zij begeleidt uiteenlopende ondernemingen en instellingen, zowel (semi-publieke) stichtingen als beursgenoteerde ondernemingen, en staat een breed spectrum aan bestuurders, commissarissen en aandeelhouders bij. Regelmatig opereert zij in (reputatie)gevoelige onderzoeken en (claim)zaken. Yvette procedeert vakkundig in kort geding, bij de Ondernemingskamer (enquêterecht, wanbeleid) en is betrokken in spraakmakende complexe (internationale) bodemprocedures. Daarnaast fungeert zij als door de Ondernemingskamer benoemde onderzoeker, beheerder van aandelen of vereffenaar.

Yvette is redactielid van de bundel Vereniging Corporate Litigation en is lead author van de Chambers Litigation Practice Guide ‘Chambers Global Practice Guide on Litigation 2021’. Tevens heeft zij een bijdrage geleverd aan de sinds mei 2020 verschenen Legal500 Litigation Country Comparative Guide 2020.Zakelijk

Rechtsgebied Ondernemingsrecht, Burgerlijk procesrecht

Interesses

Plaats van studie Utrecht UU, Parijs UPA

CV

Bedrijf Activiteit Periode
Florent Partner, Advocaat